Less Is Enough

Kära du.

Sluta köpa saker du inte behöver.
Jorden kan inte hålla jämna steg med hastigheten vi köper mode, och du vet det!
Återanvänd dina saker.
Blanda dem. Para ihop dem. Skapa lite magi.
Bär dem en säsong till.
Och vad är säsonger ändå?
Det är DU som bestämmer vad som är mode - inte vi!
Så ta tillbaka makten!
Sluta kräva nya stilar varje vecka.
Sluta köpa saker bara för Instagram.
Stanna upp och ställ frågan:
Vill jag verkligen ha den här nya modevaran?

DETTA ÄR VÅRT STATEMENT OCH VI MENAR DET!

Vi är ett smyckeföretag som säljer saker som du i princip inte behöver. Så hur kan vi säga och tro och få ett företag att bygga vidare på detta uttalande?


Jo, det är 100% sant att du kan leva utan smycken. Du kan leva utan många saker som vi omger oss med. Men det betyder inte att vi kommer att sluta transportera människor runt om i världen, sluta använda kläder eller sluta använda internet. Det betyder att vi alla måste bli mer medvetna konsumenter.


Vi måste tänka hårdare varje gång vi köper saker. Vi måste titta på hållbarhet och bli bättre att återvinna och köpa med vår framtida jord i åtanke.


Vi designar smycken eftersom det är vår handel. Det är det vi är bra på. Vi måste göra vad vi kan för att leva upp till en bättre framtid, men vi vill också att du som köper mode tar ett större ansvar.


Det är därför vi ber dig att ställa dig själv en fråga varje gång du köper ett modeobjekt: Vill jag verkligen, verkligen ha det här modeobjektet? Vill jag älska det och använda det om och om igen, eller köper jag det bara för att det är till salu? Eller för att bära det bara en gång? Ett öronsmycke kan lägga lika mycket till ditt utseende som två och kanske du redan äger eller kan låna ett halsband som passar ditt nya hängesmycke?

Om du nu, efter att du har läst vårt uttalande, lutar dig tillbaka med en känsla som säger: "Tja, jag behöver inte riktigt den här nya saken i min kundkorg, jag ska använda smycken som jag redan äger en säsong till!" ... ja, då blir vi både glada och stolta, för ibland är mindre tillräckligt.

LOKAL PRODUKTION

Vårt smyckesdisplaysystem är tillverkat av stål. Det finns 19 olika element för att visa de många olika typerna av smycken. Vi har valt att producera lokalt i Danmark - närmare bestämt på Jylland - både på grund av den höga tillverkningskvaliteten och för att rädda klimatet från onödiga föroreningar genom långa transporter.

FRÅN BRA TILL UNDERBAR

Vi har ett nära samarbete med Force Technology som representerar Danmarks nationella analyskontor för att säkerställa renheten i silver, guld och ruthenium som används i våra produkter.

LULU monogram stämpeln som visas på de flesta av våra smycken är vår visuella garanti för enligt lag reglerad hög kvalitet.

Stämpeln Sterling Silver 925 är en certifierings stämpel som tillhandahålls av våra tillverkningar för garantier av äkta material.


Vi skapar alltid med en långsiktig kvalitet i åtanke - både i tidlös design och material av hög kvalitet och finish. Detta beror på att vi inte tror på korta bestående modetrender som du bara kommer att bära en säsong.


Våra webbservrar körs på vindkraftverk, vilket innebär att den energi som spenderas på ditt besök är 100 % förnybar. Vår webbshop körs på Google Cloud som är 100% koldioxid neutral matchas av förnybar energi.


Fabriken som producerar våra smycken följer SMETAs granskningsprogram (SEDEX-medlemmar Etisk handelsrevision).

Detta för att säkerställa att fabriken följer allt socialt ansvar som:

- Att inget barnarbete används

- Tvångsarbete arbetar inte

- Arbetarnas levnadsstandard uppfyller de lokala lagkraven

- Arbetsmiljö och brandskydd uppfyller de lokala lagkraven

Fabriken förser arbetarna med:

- 3 gratis måltider varje dag (kravet enligt lag är 1 gratis måltid / dag)

- Sovsal gratis

- Strikt kontrollerad arbetstid (Vid övertid - extra timmar betalas enligt lokala bestämmelser.)

- Årlig utbildning i säkerhetsregler för att skapa säkerhetstänkande och kunskap

- En företagsresa till alla arbetare en gång om året (normalt bara stora företag erbjuder företagsresor för arbetare)

Miljöstyrning kontrolleras av regeringen fyra gånger om året:

- Gas- och vattenläckage

- Säkra inga farliga kemikalier / vatten som läcker ut i miljönMen det finns också områden där vi kan göra ännu bättre:

Vi kan arbeta ännu hårdare på att vända ännu mer av våra frakter, post-och pakettransporter grön.

Vi kan kräva ännu mer av våra förpackningar och omslag till ekologiska, biodynamiska, återvunna eller andra miljövänliga material och produktionstekniker för att bli ännu renare och mer miljövänliga.